Hoppa till sidans innehåll

Punkter för klubben att ge till gästande förare på motocrossbanor


Punkter för klubben att ge till gästande förare på motocrossbanor
Dessa punkter är till för att vi ska trivas och köra säkert tillsammans på banan. Vi vill att du följer dessa anvisningar!

1. Använd alltid miljömatta i depån under din mc. Håll rent och snyggt runt bilen/bussen! Din ljuddämpare på MC:n ska vara välstoppad och inte överskrida tillåten ljudnivå.

2. Strängt förbjudet att köra i depån. Led cykeln till och från banan. Gör aldrig häftiga gaspåslag i bandepån, där kör vi försiktigt!

3. När du ska in i depån efter avslutat pass: Bestäm dig några svängar tidigare och placera dig åt det håll du ska lämna banan. Sträck sedan upp handen och titta bakåt innan du svänger av banan.

4. Håll alltid din linje på banan. Byt inte spår på rakan. Håll raka linjer!

5. Korsa aldrig en banslinga om du exempelvis ska ut och prata med kompisar. Åk färdigt hela banvarvet och lämna cykeln i depån!

6. Se alltid till att bemanna flaggvaktsposter även vid träning, speciellt vid hopp och andra skymda partier. Var dock alltid beredd på att stanna och ha god koll på omgivningen som kan förvarna om något hänt längre fram på banan.

7. Om du vurpar bakom ett skymt parti, se alltid till att bakomvarande förare så fort som möjligt uppmärksammas på detta, dvs., försök aldrig stå och kicka igång hojen bakom ett skymt parti innan övriga förare uppmärksammats.

8. Har du kört sönder hojen på banan eller tappat kedjan: Uppmärksamma först bakomvarande förare och se sedan till att skjuta bort cykeln säkert så att cykeln står utanför banmarkering så fort som möjligt.

9. Stanna aldrig för att vila eller titta på med cykeln ute på banan i exempelvis en ytterkurva. Kör klart banvarvet och lämna cykeln i depån. Sedan kan man vila och titta på övriga!

10. Visa respekt för varandra! Snabbare förare måste ta hänsyn till nybörjare ute på banan!

Alla är lika välkomna: elit, motionärer och nybörjare!

Uppdaterad: 26 MAJ 2013 16:08 Skribent: Webmaster


Bevattningsknapp.pngSkärmbild 2022-01-15 201628.pngsvemo-förarlicens

Postadress:
Dals MK - Motorcykel och Snöskoter
Box 17
46421 Mellerud

Kontakt:
Tel: 053032020
E-post: This is a mailto link

Se all info

 logo.gifEds Glasmästeri2.jpgKjellmans service bearbetad.pngBullarens tekniktjänst Bearbetad.png

ica.pngJSM3.pngMx Carro bearbetad.pngJA entreprenad bearbetad.pngSolid riv.png